Töltés...

Magunkról

Magunkról

28 éve dolgozom fogorvosként, 20 éve kiemelten foglalkozom implantológiával, implantációs protetikával. Ezen idő alatt elvégeztem több, mint 18 .000 sikeres implantátumbeültetést, kb 1600 sinus lift műtétet, többszáz kisebb-nagyobb csontpótló beavatkozást és elkészítettem több ezer implatációs fogpótlást a szóló koronáktól a hidakon, körhidakon át a stéges fogsorokig (overdenture) és hibridprotézisekig.

2006-ban megszereztem a Münsteri Egyetem implantológus master diplomáját az első között az országban. Számtalan kurzuson, tanfolyamon, kongresszuson vettem részt az implantológia és az implantációs protetika tárgykörében.

Pályám alatt több implantátum rendszer szakértőjévé váltam, mint pl a Straumann, a Bredent, az Alpha Bio, a Zimmer, az Ankylos, az SIC, a Nobel, vagy a Semados.

Néhány éve fogalmazódott már bennem a gondolat, hogy jó lenne megosztani a tapasztalataimat a fiatalabb kollégákkal. A program összeállításában két tehetséges, fiatal oktató dr George Kaposvári és Dr Reza Aghasi voltak segítségemre. A szakmai színvonal ellenőrzését a Szegedi Tudományegyetem vállalta magára, ahol a program hivatalos akkreditációja is megtörtént. A világ piacvezető prémium implantátum gyártója, a Straumann Group stratégiai partnerként segíti a munkánkat. További partnereink a WH, az Ustomed és a Botiss Biomaterials.

Célunk hogy Magyarországon a fogorvosi oktatásban elsőként vezessük be a “Blended Learning Education” rendszert, amely az egészségügyi oktatás hatékonyságát fokozó oktatási módszer, mely megkönnyíti és egyszerűsiti az orvosok gyakorlati továbbképzését, fejlett informatikai háttér alkalmazásával, a legkorszerűbb orvosi hardver támogatással, a rendelkezésre álló szakmai tapasztalatok rendszerezett megosztásával, valamint szakmai támogatást nyújt a mindennapi munkavégzés során.

A blended learning oktatásmódszertan egyik hasznos jellemzője, hogy több érzékszerv aktív a megismerés folyamatában, ez fokozza a megértés és a memorizálás minőségét, a tudás átadásának hatékonyságát, csökkenti a tanulás időigényét.

A többdimenziós és multistrukturáltdigitális adattechnológia lehetővé teszi az oktatóanyag gyors frissülését, az adatbázisban való gyorsabb keresést, így az egyéni igényekhez igazított tananyag kialakítását.

Mivel a több érzékszervet használó fokozott figyelemre épülő módszer gyorsabban fárasztja a tanuló személyt, a Harvardon 5-8 percben határozták meg a videó alapú tananyagok ideális hosszát. A hátteret a Harvard Medical School orvosképzésének modernizálása tárgyában készített tanulmányok adták.

Létrehozzuk a Bátorfi Implant Academy Online Oktatási Platformot,amelyen egy online tudástárat hozunk létre, valamint egy, a harvardi protokoll szerint elkészített video könyvtárat, melynek elkészítése egy hosszabb munka, de már idén elkezdjük és év végéig felkerül az első 3 videó anyag. Ezen kívül a tanfolyamok hand-out-jai és a tanfolyamonokn készült kép- és videóanyagok, valamint interaktív jegyzetek is elérhetők lesznek. A BIA hallgatói egyéni kódon keresztül kapnak hozzáférést az online oktatási platformhoz.

A Blended Learning Education programunk szakmai partnere a Medicalacademy.Pro.

Beindítjuk a Bátorfi Mentor Programot, amellyel a regisztált fiatal kollégákat segítjük az eseteik megbeszélésével, online konzultációval, a műtéti és protetikai tervezéssel, szükség esetén akár a műtéten való személyes részvétellel is.

November végén indulunk az első modul első tanfolyamával és bízva asikerben, jövőre folytatjuk a további modulokkal. Terveink szerint 3-4 havonta tartjuk majd a kétnapos kurzusokat.